El 19 i 30 d’abril de 2017 el Cau de Valls vam ser a la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai als Països Catalans. Més de 150 agrupaments amb més de 13.000 infants, joves i persones voluntàries vam compartir a Tàrrega un cap de setmana d’activitats per prendre consciència que junts podem deixar el món millor de com l’hem trobat.
La Jamborinada, que va estar organitzada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i va comptar amb la participació activa de les entitats Escoltes Catalans i Acció Escolta, va ser tot un èxit. Es van organitzar 250 activitats repartides en vint espais de la ciutat i va comptat amb un miler de voluntaris, els minairons. Els participants ens vam allotjar en unes 2.500 tendes instal·lades en una zona d’acampada de prop de 50.000 metres quadrats. Tàrrega aquest cap de setmana es va convertir en Ciutat Escolta!
Aquesta macrotrobada ha volgut fer visible la feina que porta a terme el moviment escolta com a motor de canvi de la societat. Més 13.000 infants i joves d’entre 6 i 18 anys vam participar en les activitats, que van girar al voltant de temes com el medi ambient, la interculturalitat, les desigualtats, el consum o l’ocupació, un treball en valors que els agrupaments ja portem a terme durant el curs.
Ras i curt, el Cau de Valls vam poder viure i gaudir la trobada escolta més gran que s’ha fet mai als Països Catalans, la Jamborinada. Vam demostrar que som la força per moure i canviar el món, perquè estem i estarem sempre a punt! 
I com que diuen que una imatge val més que mil paraules, us hem preparat aquest vídeo on podeu veure una mica la nostra participació a la Jamborinada!