La sorpresa: estrenem logo!

Com hem dissenyat el nou logo?


Dissenyar un logo no és una cosa fàcil, per això hem demanat ajuda a l’Ariadna Pujol, dissenyadora gràfica freelance amb seu a Valls. Durant mesos hem treballat conjuntament per tal de dissenyar el logo representiu i innovador. Esperem que us agradri!
A continuació, us mostrem el missatge de la dissenyadora, en el qual explica què s’ha tingut en compte per a la creació i el disseny del logo.

RESUM I EXPLICACIÓ

El Cau de Valls
L’AEiG Verge de la Candela és una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre. Per educar als infants i joves a partir del mètode escolta fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat. A més, la tasca educativa es concreta en tres opcions o angles d’actuació: país, persona i educació per a l’espiritualitat.

El target al que va dirigida la nova imatge són els infants, joves i famílies que creuen en la proposta de l’escoltisme, altres agrupaments del moviment, entitats locals, entitats educatives, el poble de Valls i la comarca de l’Alt Camp, volent incidir en el Barri Antic.

L’objectiu
Els objectius principals del canvi d’imatge són:

 1. Representar l’entitat
 2. Modernitzar l’antiga imatge
 3. Sentir-se identificats amb el logo

La cromàtica
El que teníem clar des d’un principi, a diferència del logo monocromàtic que hi ha hagut fins ara, és que els colors corporatius serien el groc i el negre. Els colors del fulard.

El fulard és l’element representatiu o identificatiu més pregnant del Cau, ja que el fulard només l’aconsegueixen els membres del Cau, per tant, això genera un sentiment de pertànyer a un grup i aquest orgull de ser de Cau. I en concret, el fulard groc i negre, del Cau de Valls, que tothom reconeix de seguida. Per això, la cromàtica de la nova imatge és el color groc que representa la llum de la Candela (element representatiu i que et situa a Valls) i el color negre, que transmet valors com el de l’esforç.

El naming
Amb el naming, és a dir, amb el nom AEiG Verge de la Candela ho tornem a situar al mapa, a Valls, i ho vinculem a l’església.

La tipografia proposada és una tipografia que barreja diferents tipus de lletra: és semi-condensada, semi-geomètrica, semi-din, semi-rounded, semi-grotesca. Es tracta d’una tipografia moderna, sense serifa, universal i inclusiva. I el fet d’utilitzar les majúscules acaba de donar caràcter i veu.

El concepte
La idea parteix dels elements que apareixen tant al logo antic (Verge de la Candela), com al logo dels seixanta anys (Flor de Llis, que representa els tres elements de l’escoltisme), sense trencar radicalment, simplement actualitzant la imatge amb formes més geomètriques, netes i actuals, prescindint dels elements redundants o que ja no representen al Cau de Valls.

La idea és unificar la Verge de la Candela amb la Flor de Llis. De manera que desapareix la figura de la verge, però se segueix representant amb la flama, que justament es converteix en el pètal central de la flor.

La nova imatge
En definitiva, el resultat és una imatge actual, moderna, que trenca amb el passat, sense deixar-lo de banda, i que transmet els valors actuals. És una imatge corporativa molt neta i pregnant a la vegada, fàcil de ser recordada i d’identificar, que funciona com a escut o segell.

Per últim, com a dissenyadora gràfica de la nova imatge, només volia donar les gràcies al Cau de Valls per haver apostat en disseny, per ser els pioners en donar importància a la imatge per així explicar millor els valors i fer que els membres del Cau es tornin a sentir representats i, sobretot, per haver apostat pel disseny local, que és sinònim de comerç local i de proximitat.

I només em queda agrair, a la comissió del canvi d’imatge, la feina feta i l’organització impecable durant tot el procés de creació.

Ariadna Pujol

@adnapujol
www.ariadnapujol.com

5 comentaris

 1. Úrsula

  Hola a mi m’ha agradat molt el nou logo del cau ara em sento molt identificada aixi que us dono molts petons a tots.
  Úrsula Lluveras Cano
  Ll/D del cau de Valls

 2. Úrsula

  Hola m’ha agradat molt el nou logo del cau ara em sento molt identificada aixi que us dono molts petons.
  Úrsula Lluveras Cano
  Ll/D del cau de Valls

 3. Úrsula

  Ho sento moltíssim pero no savia com savia de enviar i ara ja ho se. ❤️❤️

 4. Úrsula

  Hola a tothom

 5. Úrsula

  No dieu res😔😔
  🖤🖤

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *