Com ja sabeu molts, durant dècades a l’inici d’any, normalment després de les festes nadalenques, l’AEiG Verge de la Candela duia a terme una campanya de recollida d’ampolles de cava buides a tots els barris vallencs. Aquesta activitat era molt estimada per tots els escoltes, no pas pels beneficis que s’adquirien de la venda de les ampolles recollides, ja que era irrisori, sinó perquè permetia tenir un contacte directe amb la gent i fer poble. Milers de vallencs participaven en aquesta activitat de forma voluntària guardant ampolles fins a obrir la porta i  sentir la típica pregunta: “Som del cau, que teniu ampolles de cava buides?”. Era una jornada en la qual infants, joves, caps, famílies i voluntaris vallencs i dels voltants treballaven conjuntament amb l’únic objectiu de recollir ampolles de cava buides. Malauradament, vam haver d’abandonar aquesta activitat, ja que no trobavem cap comprador per les ampolles de cava. 

Pel que fa al mes de gener, els dos grups de Trucs del Cau de Valls van col·laborar en la dinamització d’una activitat del Parc de Nadal de Valls, format per tallers de circ, tallers de manualitats i activitats realitzades a partir de material reutilitzat. Totes aquestes activitats giraven al voltant del món del cinema. A més, com ja és tradició, van participar en la cavalcada de Reis del poble de Tarrés (les Garrigues). Enguany fa  30 anys que es va iniciar aquest servei al municipi, activitat que ha estat ininterrompuda des d’aleshores. Un cop acabada la cavalcada, també van repartir regals en algunes cases de Valls. 

Durant el mes de febrer també s’han realitzat diverses activitats. El dia 8 de febrer es va celebrar la tradicional festa de la Candela de l’agrupament. Aquesta jornada es va iniciar amb una ruta circular començant a Vilaverd, passant per la Riba i tornant al poble conquenc. Acabada la ruta, a l’hora de dinar tots els membres de l’agrupament (infants, joves, caps i famílies) es van trobar a l’àrea de lleure de l’ermita Mare de Déu de Montgoi per començar la calçotada. Els infants i joves també van realitzar diverses activitats que giraven al voltant dels valors escoltes, el fulard i la història de l’Agrupament ambientades amb un eix d’animació que consistia en concursos televisisus. Per cloure la festa, es va fer l’entrega de fulards a totes les noves incorporacions d’enguany. Durant tota la jornada hi va haver una gran participació de diferents agents del moviment: famílies, joves i representants de la demarcació.

Les branques han fet cau cada dissabte i el cap de setmana del 15 i 16 de febrer com a activitat especial, les branques de Truc 1 i 2 van realitzar una sortida conjunta en la qual van descobrir diverses entitats del Camp de Tarragona: La Titaranya (Valls), l’associació lúdica As. en la Manga (Valls),el Tornavís teatre (Tarragona), El mico de la Canonja (la Canonja) i Canonja 3 (la Canonja).  Pel que fa la branca de Pioners i Caravel·les, van realitzar un cau conjunt amb els joves de l’AEIG MontsantCim de Reus amb qui van compartir una descoberta sobre consum responsable i residus 0.

L’escoltisme creu en el teixit associatiu com a eina de transformació social i local i així ho han demostrat als darrers anys al nostre territori. Per això, un mes després de l’accident a la planta petroquímica d’IQOXE, més de 120 entitats del territori van expressar el seu rebuig als esdeveniments. Les entitats escoltes i guies van ser unes d’aquestes, les quals van dir que ja no volen seguir Ni Confinades Ni Callades. Tal com mostra un dels seus pilars fonamentals, l’entorn és clau per a l’educació i pel futur de tots. Així doncs, tant els agrupaments com la demarcació, adherides al manifest de Plataforma Cel Net, vam demanar transparència, seguretat, una nova legislació i reducció de l’impacte sobre la salut i el medi ambient.

De cara al mes de març, destaquem les activitats que vam realitzar per treballar la igualtat de gènere amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les dones el 8 de març. La sortida d’agrupament havia de tenir  lloc el cap de setmana del 14 i 15 de març. Malauradament l’hem hagut de suspendre i també aturar la nostra activitat fins que la situació millori, que esperem que sigui aviat. Mentrestant quedeu-vos a casa.