Com ja us vam anunciar a les nostres xarxes socials aquest mes d’abril hem realitzat tres actes del nostre 60è aniversari, i ara que ja arribem a final de mes ens agradaria explicar-vos com han anat i com ho hem viscut nosaltres. 

 
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA 60 ANYS MARQUEN
 
El dia 9 d’abril al vespre  vam inaugurar l’exposició fotogràfica 60 anys marquen al pati de Sant RocEls assistents a l’exposició van poder trobar  prop de 180 fotografies de les 6 dècades del nostre agrupament. Cada dècada estava representada amb un fil de punta a punta de la sala el qual contenia diferents fotos i un petit escrit de les activitats i projectes més destacats d’aquella època. A més a més, per tal que fos una exposició activa, la comissió va numerar totes les fotografies de manera que si algun visitant recordava alguna cosa sobre alguna foto en concret pogués deixar-ho plasmat al llibre de visites fent referència a la fotografia que li havia despertat algun record o vivència dels seus anys viscuts com a escolta o guia.
 
 SOPAR 60È ANIVERSARI 

El dissabte 14 d’abril vam celebrar un sopar de germanor per commemorar el 60è aniversari. Després de mesos de feina de la comissió formada per famílies i caps vam poder reunir-nos diferents dècades d’escoltes i guies vallencs. Excaps, famílies, amics, infants, joves i caps vam poder gaudir d’una gran vetllada. Abans de començar el sopar els caps, i els infants i joves que actualment formem part de l’agrupament vam voler dirigir les  paraules que trobareu a continuació a tots als assistents, i després de sopar vam poder ballar tots amb l’animació del Miqui Giménez. Esperem que tots els assistents a l’acte us n’emporteu un bon record!
 
 
Discurs dels infants i joves
 
A Valls són moltes les generacions d’escoltes que han passat pel Cau. Avui és un dia històric, perquè una gran representació d’aquestes ens hem aplegat en aquesta festa per celebrar els 60 anys del nostre cau.
Els infants i joves ens trobem dia rere dia, dissabte rere dissabte, al cau, a les sortides i als campaments: estimem la natura, fem servei, aprenem i lluitem per canviar el que no ens agrada.
Anar al cau ens omple una motxilla plena de vivències inoblidables i probablement tots els que sou aquí ho recordeu amb un somriure de nostàlgia: el fulard al coll, les botes de muntanya, la tenda de campanya, les llargues caminades per la natura, les cançons, els jocs de nit, la promesa i els bon dia que tanta mandra fan. 
Solidaritat, companyonia, treball en equip, diàleg, esperit crític, sostenibilitat o educació per la pau són alguns dels valors que els nostres caps ens han intentat transmetre amb molta paciència i dedicació.
Nosaltres, els escoltes i guies seguirem amb el compromís per deixar el món millor de com l’hem trobat. I ho fem amb il·lusió, passió i afrontant les dificultats sense por. Seguirem plantant petites llavors que generin grans canvis.
Per últim, volem compartir un desig que tenim: ens agradaria que més infants i joves tinguin la oportunitat d’anar al cau i puguin viure aquesta experiència tan enriquidora.
Sempre a punt!
 
 
Discurs dels caps
 
Bona nit a tothom! Infants, joves, caps, excaps, famílies, amics, coneguts, representants de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i de l’Ajuntament de Valls. Us donem la benvinguda a aquest sopar del 60è aniversari del Cau.
Abans que res, volem expressar unes paraules de solidaritat amb els presos i exiliats polítics i amb totes les persones que estan sent objecte de repressió. El Cau sempre hem estat al costat de la democràcia, de la llibertat i del país; per això avui i aquí volem dir: No esteu sols, Llibertat presos polítics!
Bé, l’equip de caps us volem donar les gràcies a tots els qui heu respost a la crida de l’Agrupament i heu vingut avui al sopar. Esperem que us ho passeu bé i que hi estigueu molt a gust. Estem molt contents de veure tantes cares que han estat vinculades al Cau I també volem donar les gràcies, és clar, a tots els pares i excaps que ens han donat un cop de mà en l’organització del sopar.
Ja sabeu que aquest 60è aniversari no s’acaba aquí: us animem a visitar l’exposició que hi ha al Pati de Sant Roc, que tanca demà; la trobada d’entitats joves “Els joves fem coses” de dissabte 21 d’abril a les 18h a la plaça del Pati; el concert del dia   12  de maig a Mas Miquel. 
 
D’aquests 60 anys d’història, tots podríem explicar moltes anècdotes, molts campaments, moltes sortides, molts serveis, molts projectes, moltes descobertes. Però ara només volem posar en relleu tres coses:
       En primer lloc, el compromís que ha tingut el Cau de Valls durant aquests 60 anys amb Valls i amb el país: educant ciutadans compromesos per transformar l’entorn i la societat des d’una visió crítica, constructiva i de servei.
       En segon lloc, la funció duta a terme com a espai de creixement personal i de participació social, tant per als infants com per als caps.
       I en tercer lloc, la trajectòria durant 6 dècades de l’entitat, de qui cal destacar tant la fidelitat a uns valors i a un mètode educatius com la capacitat d’adaptació als nous temps.
Sens dubte, tot això ha estat possible gràcies als que sou aquí i a molta altra gent que no hi és. Per tant, l’enhorabona a tots vosaltres, i que per molts anys el Cau de Valls pugui continuar actiu.
I com que enguany és l’Any Fabra, deixeu-nos acabar amb una frase de Pompeu Fabra, que no era escolta (que sapiguem), però sí molt aficionat a la natura i un ciutadà compromès: “Cal no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança”. L’escoltisme vallenc no ho ha fet i, com podeu comprovar, no ho farà: seguirem treballant tant com podem per deixar la nostra ciutat, el nostre país i el món millor de com l’hem trobat. 
Moltes gràcies i sempre a punt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
ELS JOVES FEM COSES
 
Uns dels objectius del 60è era organitzar alguna activitat conjunta amb altres entitats de la ciutat de Valls. Aprofitant que formem part del Consell de Joves vam pensar que seria una bona idea proposar fer una mostra d’entitats joves de Valls. Així doncs, totes les entitats i associacions que en formem part vam treballar, amb el suport de VallsJove, per l’organització de la mostra Els Joves fem coses que es va celebrar el passat 21 d’abril. A partir de les 6 de la tarda la plaça del Pati es va omplir de carpes on cada entitat organitzava alguna activitat per treballar diferents valors. Des del cau vam voler treballar la igualtat de gènere a partir d’un joc d’obstacles. Als participants van poder entrar al sorteig de diferents premis i regals de part de les associacions i també de comerços vallencs que hi van voler col·laborar.
 
 
 
 
 
 
Des del Cau de Valls volem agrair a tothom qui ha participat en els actes i esperem que tothom s’ho hagi passat d’allò més bé. Aprofitem també, per convidar-vos a assistir en els pròxims actes, entre els quals destaquem els concerts del dia 12 de maig.
 
Sempre a punt!