Hola de nou! Abans de començar el curs, estem molt contents de poder-vos explicar una mica com van anar els campaments, i a més com que una imatge val més que mil paraules, també aprofitem per ensenyar-vos algunes fotos!


CASTORS I LLÚDRIGUES 

Els Castors i Llúdrigues del Cau de Valls van anar de campaments del 22 al 27 d’agost a Nulles. Van ser 6 dies i 5 nits molt intensos: van pintar, reflexionar, caminar, jugar, parlar, ballar, saltar, plorar i sobretot riure. A més a més, alguns van fer la seva primera promesa i ens van embrutar d’allò més en una gimcana molt divertida. Quants bons moments viscuts en una setmana! 
El terreny era molt bonic i acollidor, ple d’arbres i cabanes. Era el lloc perfecte per rebre els missatges d’en Joan Roure, el cap de la Seu de guardes forestals de Catalunya. A causa de les elevades temperatures d’enguany estaven desbordats de problemes arreu de Catalunya i els Castors i Llúdrigues, com a bons escoltes no van dubtar ni un segon a ajudar-lo. Es van passar llargues estones reflexionant sobre la situació del país i intentant trobar la millor solució pel problema. Mireu si van arribar a dir bones idees que per poc que no els donen el premi Nobel. El Joan Roure va estar molt content i agraït per la feina feta. I com deia ell, la feina no va acabar en aquells campaments!
En poques paraules, amb les excursions, els jocs, les aventures i moltes sorpreses els més petits del Cau de Valls van xalar molt anant de campaments. 
 
 
 
 
LLOPS I DAINES
 
Enguany els Llops i Daines van anar de campaments del 14 al 20 d’agost a Sant Martí de Tous: a l’Escola de la Màgia Escolta Hogwarts. Després de rebre una carta que els informava sobre la seva admissió com a estudiants de Hogwarts, van poder agafar el Hogwarts Express amb els altres professors de la màgica escola.
Quin era el repte? Aturar l’Splaidemort, un personatge malvat que volia destruir els valors escoltes. Calia destruir les set horricreus que mantenien viu l’esperit malèfic d’aquest personatge. Com ho van fer? Dividits en les quatre cases de Hogwarts (Griffinllops, Dainerin, Dainlepuff i Llobenclaw) i amb l’ajuda dels savis professors i dels exalumnes de l’escola, com en Harry Potter, en Ron Weasley, l’Hermione Granger o en Draco Mallfoy, van superar set proves durant els set dies que van estar a l’escola. Tot i la dificultat d’algunes proves, els Llops i Daines no van tenir cap mena de problema per superar-les i alliçonar i ensenyar a l’Splaidemort què vol dir ser un bon escolta.
Durant aquests dies van viure moltes aventures: van crear la seva pròpia vareta màgica, van personalitzar-se l’uniforme de Hogwarts, van construir escombres voladores, van trepitjar el terra d’Azkaban, van conèixer professors i alumnes de Hogwarts, van jugar a joc màgics i es van enfrontar a encanteris mai vistos, però sobretot s’ho van passar d’allò més bé. Ras i curt, van experimentar amb la màgia de viure sempre a punt.
RÀNERS I GUIES
 
 
Els Ràngers i Guies van anar de campaments a Massalcoreig del 6 al 12 d’agost. Van arribar allí sent nàufrags d’una illa deserta i es van trobar uns dominants els quals els hi van fer passar una sèrie de proves per poder aconseguir intendència i menjar. Al llarg de la setmana van fer diverses activitats: gimcanes, jocs distesos, reflexions sobre el model de societat i la influència de les xarxes socials, tallers de massatges, manualitats, descobertes, jocs de nit i vetllades, etc. A més, van visitar el poble veí fent una ruta a prop del Segre i el Cinca i fins i tot van poder veure l’aiguabarreig dels dos rius. Com que feia molta calor també van anar a la piscina del poble on s’ho van passar pipa fent jocs d’aigua i tirant-se de diversos estils a la piscina.
Finalment, es van posar d’acord i es van revoltar contra els dominants de l’illa aconseguint així poder tornar cap a casa després d’una setmana molt intensa. Per acabar els campaments d’una bona manera, van fer un dinar d’allò més bo amb totes les famílies. En resum: els Ràngers i Guies van passar uns dies fantàstics de campaments!
 
 
 
PIONERS I CARAVEL·LES
 
El passat 1 de setembre, la branca de Pioners i Caravel·les del Cau de Valls van agafar un vaixell des de Barcelona direcció a Menorca per anar de campaments i realitzar el seu projecte allà. Van poder gaudir d’una setmana fantàstica a l’illa, on van poder realitzar moltes activitats, fer diverses sortides a les platges i cales i visitar les principals ciutats de l’illa. Però no només hi van anar per prendre el sol i anar a la platja, també van poder completar la segona part del seu projecte. 
 
El seu projecte consistia en la difusió de la causa de l’actual crisi dels refugiats a Europa i donar a la conèixer l’ONG FoodKind amb la qual hi col·laboraven com a simpatitzants. Resumint, va ser una setmana molt bonica i molt divertida, en la qual els Pioners i Caravel·les segurament recordaran com un dels millors campaments de la seves vides.
 
 
 
 
 
TRUC II

Els Truc II, per acabar la seva etapa com a nens i nenes al cau, van decidir fer un projecte APS. Així doncs, després de preparar-ho al llarg de tot el curs i fer diversos extrajobs per recaptar diners, com ara la plataforma “Un cop de mà” i les sessions de cinema al cau, van poder marxar del 2 al 12 d’agost a Kuterevo (Croàcia) a fer de voluntaris en un refugi d’ossos. Allí van realitzar tot tipus de tasques orientades al manteniment del refugi, entre les quals cal destacar la creació de nous tancats, la recollida de llenya i, sobretot, alimentar els ossos.

Ara bé, durant la seva estada al refugi no només van contribuir en les tasques diàries, sinó que van conèixer i conviure amb voluntaris provinents d’arreu d’Europa, que els van permetre descobrir i ser coneixedors d’un grapat de realitats ben diverses. Tot això en l’immillorable paratge natural de Kuterevo, al cor de Croàcia. Pels Truc II i les seves animadores va ser sens dubte una experiència inoblidable.