Hola de nou famílies!! Com ha anat l’estiu i la tornada a l’escola?? Els caps ja ho tenim tot a punt per comença el nou curs el dia 14 d’octubre, però abans us volem explicar una mica com han anat els campaments que, com cada any, hem fet aquest estiu.

Campaments a Duesaigües

Els Castors i Llúdrigues vam marxar del 9 al 14 d’agost al poble de Duesaigües. El terreny era molt xulo i teniem moltes comoditats. El primer dia de campaments ens van venir a veure l’Alicia, el conillet i el barrater boig per demanar-nos que els ajudéssim a retornar la felicitat al país de les marevelles. Uns dies més tard, quan vam pujar fins al castell d’Escornalbou, ens vam trobar a la Reina Blanca, la qual ens va explicar que la seva germana, la Reina Vermella, li havia robat la felicitat i que per això estaven enfadades. Finalment, quan vam quedar amb la Reina Vermella vam aconseguir convèncer-la perquè tornès la felicitat al País de les Meravelles i fes les paus amb la seva germana.
Com ja veieu vam aconseguir resoldre el conflicte, però a més a més, mentre estàvem preocupats per trobar la solució, també vam fer moltes altres activitats:vam descobrir el poble de Duesaigües, vam anar a la piscina dos dies, vam fer diversos tallers, vam proposar idees per un món millor i ho vam pintar tot en un gran mural, vam fer una gimcana “guarra”, vam fer molts jocs moguts i jocs de nit, vam anar a veure els llops, alguns i algunes vam fer la nostra primera promesa, i en resum; vam passar-nos-ho MOLT BÉ!!
Els C/LL i les caps visitant el Castell d’Escornalbou

Els C/LL i les caps després de la gimcana guarra!

Campaments a l’Argentera

La setmana del 8 al 14 d’agost els Llops i Daines van anar de campaments a l’Argentera, un petit poble del Baix Camp. Allà, els infants del Cau de Valls es van trobar els famosos i increïbles personatges de Bola de Drac, la Bulma, el Goku, el Sr. Satan i la Xixi, que estaven ajudant el Fullet Baden-Powell a buscar les 7 boles de drac.
Durant aquests set dies i sis nit, els Llops i Daines van haver de superar molts obstacles i van haver de vèncer els malvats set dimonis que s’havien apoderat de les magnífiques i meravelloses boles. No només van aconseguir vèncer els set dimonis, sinó també van trobar la manera de convèncer els set dimonis que havien de canviar per ser millors persones. Finalment, en senyal d’agraïment, els dimonis van donar les set boles als Llops i Daines, que van tindre la possibilitat de demanar un gran desig!
A més, aquesta estada també va permetre els Llops i Daines realitzar el seu projecte: una trobada de joguines al poble de l’Argentera. Durant tot un dia sencer, els infants vallencs van compartir jocs i joguets, un portats de casa i d’altres creats per ells mateixos, amb tots els nens i nenes del poble que volien gaudir d’un dia dedicat al joc. Aquesta jornada, que va reunir a tot el jovent del poble a la plaça de l’Ajuntament, va ser un èxit total: no només van gaudir d’un dia dedicat al joc, sinó també es van crear forts lligams amb els infants del poble. En resum, els Llops i Daines van gaudir d’ una setmana plena d’aventures i van viure un bon grapat d’experiències inoblidables!

Els LL/D i els caps al Castell d’Escornalbou

Els C/LL quan van visitar els LL/D durant el seu projecte a l’Argenetra

Campaments a Olesa de Montserrat

Els Ràngers i Guies vam anar de campament a la primera setmana d’agost. El nostre destí va ser el poble d’Olesa de Montserrat. Durant dos dels set dies que va durar, vam fer una ruta fins al Monestir de Montserrat, on vam ensenyar als monjos, escolans i tots els visitants la nostra dansa preferida: El baile del cuadrado! Vam passar-nos’ho molt bé i vam fer molts bons amics tant a dins com a fora dels campaments.
Malgrat això, estem trists perquè ja s’ha acabat el curs i esperem amb molta il·lusió que tornem a començar!
Els R/G i els caps al Monestir de Montserrat

Campaments a Sant Martí de Tous

Els Pioners i Caravel·les vam anar de campaments del 2 al 9 de setembre a Sant Martí de Tous, a Can Aubareda. Van ser 9 dies molt intensos, plens d’activitats, reflexions, debats,jocs, i sobretot molts molts riures!

Vam participar en algunes activitats organitzades pel poble en motiu de la festa major, vam fer una ruta a un pantà, vam gaudir de moltes hores de sol i piscina, incomptables guerres d’aigua al terreny, i moltes coses més!
Sis pioners i caravel·les van realitzar la promesa escolta, un fet molt important per ells i elles ja que van haver de passar 24h en grups de 3 en algun lloc prop del terreny. Quan van tornar els esperava una gran festa organitzada per la resta del grup i alguns caps de l’agrupament on vam viure moments molt bonics. 


Els P/C i els caps a punt de marxar de campaments

Campaments internacionals a Finlàndia

Enguany el projecte de Truc II ha sigut fer uns campaments internacionals. Així doncs, del 19 al 29 de juliol van participar en la Finnjamboree 2016, una trobada internacional de Minyons Escoltes i Guies de Sant Jordi que va tenir lloc a Roihu, Finlàndia. Va ser una gran experiència i una forma excel·lent d’acabar una etapa que van començar de ben petits: van poder veure diferents maneres de viure l’escoltisme. A part de realitzar les activitats s’organitzaven en el campament, com que tenien la sort d’estar en un país tan diferent de Catalunya, van tenir la possibilitat de gaudir de la gastronomia, la cultura i els indrets més emblemàtics d’Hèlsinki. Durant aquests 10 dies, van omplir la motxilla amb grans idees, moltes vivències i molts bons moments que mai oblidaran. Ras i curt, afirmen que va ser un gran encert realitzar aquest projecte.

Per acabar, els Truc II volen agrair a totes aquelles persones que van col·laborar per tal de tirar endavant aquest projecte.

Els Truc i l’Anna a la Finnjamboree

Veureu que no us expliquem res dels Truc I, però aquest any no van anar de campaments perquè estan preparant uns “megacamapments” per Truc II. Fins aquí el resum dels campaments del curs 2015-2016, esperem que us hagi servit per descobrir quines activitats hem fet, i esperem que us hagin portat bons records. 

Finalment, aprofitem per recordar-vos que aquest proper divendres 14 d’octubre tenim reunió de famílies i que el dissabte 15 ens veiem de 16 a 18 hores per començar el nou curs de cau amb la Trobada 0!!