Foto extreta de www.escoltesiguies.cat

La proposta d’horitzó comú, conjunta amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, va obtenir un 63,41% dels vots a favor, un 32,60% en contra i un 3,99% en blanc.

Aquest diumenge 8 de febrer vam celebrar al Centre Cultural de Terrassa una assemblea extraordinària en què hi van assistir un total de 766 persones, de les quals 745 tenien dret a vot. L’únic punt a l’ordre del dia era la votació del full de ruta per a la construcció d’una associació única d’escoltisme i guiatge oberta i catalana, juntament amb Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya. 

Durant el matí, abans que comencés el plenari, al Parc Sant Jordi de Terrassa es va fer l’anomenat “Espai Fira”, on hi havia plafons i activitats diverses per donar a conèixer diversos projectes de MEG i d’altres entitats.

Proposta d’horitzó comú
El punt sobre la proposta d’horitzó comú per a l’escoltisme i el guiatge català i full de ruta per assolir-lo va despertar un debat llarg i intens. Finalment, la proposta va obtenir 461 vots a favor (63,4% sobre un total de 727 vots vàlids), 237 en contra (un 32,60%) i 29 en blanc (un 3,99%). Així, el punt va superar la majoria simple, el requisit que marquen els estatuts de MEG.

Segons estableix el full de ruta aprovat, a partir d’ara s’inicia un procés de treball que podria durar entre 3 i 6 anys. En aquest procés, els caps i responsables associatius d’Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya participaran en diferents espais per definir com hauria de ser aquesta nova associació única en cinc blocs de treball: marc ideològic, marc formatiu, marc metodològic, marc organitzatiu i marc de relacions institucionals i àmbit internacional.

La proposta aprovada estableix les bases sobre les quals es crearia aquesta nova associació única. En primer lloc, la nova entitat compartirà els elements fonamentals del moviment escolta i guia mundial. En segon lloc, enfocarà el treball de l’espiritualitat des d’una proposta oberta, acceptant la diversitat d’opcions per dur a terme aquest treball i respectant la llibertat individual i de cada agrupament. En tercer lloc, es comprometrà a treballar activament des de l’acció local i nacional per la construcció d’una societat catalana més justa, més diversa, més inclusiva i més cohesionada, que conegui i promogui la seva pròpia identitat.

Era el segon cop que votàvem la proposta, després que a l’Assemblea Ordinària del novembre a Barcelona la votació obtingués un resultat ajustat. Llavors, el Comissariat General va decidir convocar una Assemblea General Extraordinària per votar-la de nou i qualificar la decisió. Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans van aprovar la proposta a les seves assemblees respectives els passats 15 i 16 de novembre.

Notícia extreta de www.escoltesiguies.cat