Foto extreta de www.escoltesiguies.cat

963 voluntaris i voluntàries d’arreu de Catalunya van assistir al plenari, on hi va haver força debat sobre si es vol continuar endavant o no el procés de construcció d’una única entitat d’escoltisme i guiatge.

Aquest diumenge 23 de novembre, els i les caps es van llevar ben d’hora per assistir a l’Assemblea de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Es van acreditar 963 assembleistes, dels quals 909 tenien dret a vot, tot un rècord de participació en una Assemblea.

La Demarcació del Barcelonès, que acollia l’Assemblea, va fer un gran esforç per tenir-ho tot a punt malgrat les dificultats alienes a l’organització. Dissabte van preparar activitats per a tots els assistents, com un futbolí humà, projecció de documentals, “graffitis”… Després, hi va haver un sopar gratuït, vetllada i concerts. Cal agrair la bona feina feta per la Demarcació i la capacitat d’acollida d’una assemblea tant multitudinària en un entorn complex com la ciutat de Barcelona.

Un dels punts més destacats del plenari va ser la votació sobre l’inici del procés de construcció d’una nova i única entitat d’escoltisme i guiatge a Catalunya. Tal i com es va explicar en presentar-lo des de la mesa, aquest punt s’aprovava per majoria simple en acord amb els Estatuts, tot i que, donada la necessitat de qualificar la decisió, el Comissariat General es comprometia a convocar una assemblea extraordinària en el cas de no arribar a una majoria qualificada.

I així va ser: el resultat de la votació va ser una majoria simple molt ajustada, amb el 53,20% dels vots a favor (amb el percentatge calculat sobre el total dels vots vàlids, incloent-hi els vots a favor, en contra i en blanc). Per tant, el Comissariat General tindrà en compte les mocions que van sortir en referència a aquest punt i convocarà, si s’escau, una assemblea extraordinària cap al mes de febrer.

A l’Assemblea vam votar dos nous candidats a la Taula Executiva. La Núria Montanyà, de la Demarcació de l’Alt Ter, va ser escollida nova comissària general i l’Albert Sangrà, de la Demarcació de la Catalunya Central, va ser escollit nou coordinador general de relacions. En el seu discurs conjunt, la Núria i l’Albert van explicar: “Per nosaltres és tot un honor representar l’associació on hem crescut, on hem jugat i on hem après a compartir, on hem suat per fer un cim i hem descobert el valor del compromís.”

La Trini Molist, que s’acomiadava com a comissària general, i la Laia Martí, que acabava la seva tasca com a coordinadora general de relacions, també van dirigir unes paraules a l’Assemblea. “Aquest és el regal i l’oportunitat que ens han brindat aquests anys: viure amb intensitat cadascun dels moments. Gràcies als que ens heu posat aquest tresor a les mans”.

A més, es van presentar les persones que aquest any formaran part dels equips generals i es va fer el comiat de les persones que acabaven la seva tasca. Gràcies a tots per la feina feta!

També es va aprovar, entre altres punts, el Programa de curs, que inclou els projectes i accions dels Àmbits, la Taula Executiva i l’Oficina de Serveis Generals pel 2014-2015. Una de les novetats d’enguany és l’àmbit “Quelcom es cou”, que ja comença a treballar per preparar una macrotrobada de més de 14.000 escoltes i guies la primavera del 2016 a Tàrrega. Es va aprovar el pressupost de l’associació per al curs 2014-2015, amb un volum d’1.400.000 euros (sumant els agrupaments i les demarcacions, MEG té un pressupost total de 4.300.000 euros).

El plenari va ser un dels més llargs que es recorden: va començar una mica més tard de les 9 del matí i va acabar a quarts de sis de la tarda. El moderador d’enguany va ser en Benjamí Aguilar, que va ser secretari general de MEG en el període 2007-2010.

Notícia extreta de www.escoltesiguies.cat