Foto extreta de www.escoltesiguies.cat/tarragona
  • L’Escola Joan XXIII de Bonavista, va acollir el passat cap de setmana l’Assemblea i la Trobada 0 de la Demarcació de Tarragona, en què van participar-hi més de 120 caps.
  • Durant l’assemblea es va presentar, entre d’altres, la memòria del curs anterior i els objectius per aquest curs, així com també els diversos equips i els relleus a l’equip de demarcació.
  • Després del plenari, les xefs del TapaCau 2014 van presentar la batalla culinària per a agrupaments i equips, que va començar amb la vetllada de dissabte, continuà amb els jocs competitius de diumenge al matí i s’acabà amb el II Concurs de Tapes de la Demarcació.
  • L’AEG Verge de la Candela van ser el guanyador de la trobada d’aquest any i va rebre de mans del jurat la tant preuada Paella, que de ben segur ja hauran protegit en algun indret del cau.
  • També vam tenir temps d’assistir a l’estrena de l’eix d’animació de La Bajoca 2015 i i de treballar per branques per dissenyar el què i el com d’aquest espai.

A primera hora de la tarda del passat dissabte 18 d’octubre, més de 120 caps dels agrupaments i equips començaren a arribar a l’Escola Joan XXIII de Bonavista per participar a l’Assemblea de Demarcació. Genís Maceira, cap d’agrupament de l’AEG Ixent, va moderar aquest espai de participació i decisió de la nostra Demarcació, marcat aquest curs per la incorporació dels vots dels caps de primer any. Durant el plenari, entre d’altres, els diversos agrupaments exposaren la memòria del curs anterior, s’aprovaren els comptes i el pressupost, es presentaren els equips per aquest curs, així com els objectius. Continuar potenciant la formació dels caps, afavorir l’aprenentatge-servei (APS) amb els infants, estrènyer llaços amb entitats, institucions i administracions per millorar l’estat dels locals, ser més sostenibles i consumir productes de sostenibilitat i dur la gestió d’una casa de colònies del territori, són part dels reptes que assumeix la demarcació per aquest curs.

Durant l’assemblea també van aprovar-se els nous membres a l’equip de demarcació. L’Aleix Clotet serà el nou administrador i la Maria Pérez la nova responsable pedagògica. I la benvinguda significa que també vam dedicar un moment al comiat. Per agrair la tasca que han dut a terme en els darrers anys l’Alba Bargalló i a l’Anna Ramos, els assistents van ajudar l’equip de demarcació a entonar els versos de l’Hora dels Adéus, tot intercalant-los amb dedicatòries i agraïments.

Albert Catà i Irene Alerm, secretaris generals, van animar els caps a continuar amb la seva tasca com a educadors voluntaris i en la seva acció com a joves dins de la nostra societat. Per la seva part, Ainhoa Huguet i Josep Ramon Marsal, comissaris de la Demarcació destacaren en el seu informe anual que “hi ha hagut un creixement significatiu en el nombre d’infants i joves, així com també de voluntaris.”També van agrair l’esforç fet pels equips de formació, s’han encarregat durant l’últim any d’implantar els nous cursos de monitor i director de lleure per tal d’adaptar-se a la nova normativa de la Generalitat. També va acompanyar-nos durant l’assembleaen Cristian Suan, veguer de la Vegueria de Camp de Tarragona-Penedès d’Escoltes Catalans.

La “Trobada 0”, juntament amb la realització de l’assemblea anual, representa el tret de sortida del curs com a Demarcació. El proper mes de novembre, ens tornarem a trobar amb la resta d’agrupaments i demarcacions de tot Catalunya per celebrar a Barcelona l’assemblea general de l’entitat, que sota el lema “Som caps, som futur”, ve marcada per la votació sobre el procés d’unitat de l’escoltisme i guiatge català.

Notícia extreta de www.escoltesiguies.cat/tarragona