Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Cardedeu la TroPiCat, la Trobada de Pioners i Caravel·les de Catalunya. Per primer cop, 2.300 joves escoltes i guies d’entre 14 i 17 anys, vinguts d’arreu del país i de les tres associacions que formen part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, s’han trobat per fer accions de servei i enfortir el moviment escolta i guia al país.
pavallo_tropicatTot i la intensa pluja, l’acampada i les activitats es van poder dur a terme amb normalitat. Els pioners i les caravel·les van participar en un multitudinari raid urbà per Cardedeu, dividits en 100 grups diferents; van gaudir d’un concert amb diversos grups i van dedicar el diumenge al matí a fer activitats d’aprenentatge servei.
La trobada tenia com a objectius fomentar el compromís dels joves perquè s’impliquin i contribueixin a transformar el seu entorn. Per això, els nois i noies van participar diumenge en 30 accions simultànies d’aprenentatge i servei a la comunitat, com netejar un refugi antiaeri i un bosc, pintar els patis de les escoles, fer un taller amb discapacitats, organitzar un mercat d’intercanvi o cuinar un àpat amb menjar de consum responsable. La trobada també va ser un espai de coneixença entre els joves de les tres associacions de l’escoltisme i el guiatge català per enfortir i unir aquest moviment a nivell de país.
En l’acte inaugural de la trobada, que va tenir lloc dissabte a la tarda, el president de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Víctor Muntés, va manifestar: “Som aquí per fer dues coses: conèixer-nos millor i demostrar que els escoltes podem fer un món millor”. Per la seva banda, el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Reig, va recordar el seu pas per l’escoltisme i el guiatge: “Avui és un dia històric que recordareu vosaltres i recordarà el país. L’escoltisme és una escola de compromís: podem dir que avui aquí hi ha 2.300 ciutadans compromesos amb el país, el poble i l’entorn”. L’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, també ex-escolta, va agrair a tots els assistents la seva presència al poble. “A Catalunya hi ha molta gent que tenim la ferma convicció que cal treballar pel bé de la nostra gent i un exemple sou vosaltres”, va dir.


Publicat per:  http://www.fceg.cat/