El dia 4 d’agost al Port de Barcelona sortia un vaixell en direcció l’illa de Menorca. No va ser fruit de la casualitat que els Pioners i Caravel·les embarquéssim en aquell, era el que necessitàvem; aïllar-nos de la gran massa de gent, aprendre a compartir, dependre una mica menys dels diners i obrir aquests ullets adormits que el món és petit i nosaltres molt grans!
Vam formar part d’una prova pilot per estudiar la simptomatologia i el tractament de la malaltia del Segle XXI, per tal de poder desvetllar-ne les causes, posar-hi remei i un cop curats ajudar a la resta de la societat sota el lema “no col·leccionis rellotges, sinó temps viscut”.
Un cop instal·lats al terreny d’Alaior no vam parar! Al poble s’acostava la festa major i vam acompanyar a més de trenta cavalls a buscar Sant Llorenç a l’Ermita de Binixems, on vam poder veure el tradicional “Jaleo”.
Seguint amb la cultura i la festa popular, a Maó ens va acollir la colla gegantera que amb molta il·lusió ens va fer cinc cèntims de la seva història.
I per no deixar de banda el tractament, calia desempallegar-nos del transport convencional i utilitzar els recursos propis: vam fer ruta durant tot un dia, el sol i la calor també ens van voler acompanyar, però el paisatge i les cales van valer la pena.
Vam acabar els campaments amb un concurs de talents, on cada Pioner i Caravel·la ens ensenyava una de les seves habilitats, que no són pas poques! Una d’elles la vam poder gravar i us hem penjat el vídeo.
Com ja veieu els dies se’ns van fer curts, però tot allò bo té un final… un final que d’aquí pocs dies reempendrà camí.
Adéu siau, a reveure! 😉